Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Απολαυστικά μπέργκερ

Παρόλο που πέρασε η Τσικνοπέμπτη εμείς συνεχίζουμε δυναμικά! Παρακάτω υπάρχει η πιο νόστιμη συνταγή για μπέργκερ που κυκλοφορεί: νόστιμα και αφράτα ψωμάκια που κρύβουν μέσα τους ζουμερά και θεϊκά μπιφτέκια.





Συνταγή για 10 μεγάλα μπέργκερ

Θα χρειαστούμε 
Για τα ψωμάκια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/4 κούπες χλιαρό γάλα 
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη 
25 γρ. νωπή μαγιά
Σουσάμι
Για τα μπιφτέκια
1,4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
1 κουταλιά κέτσαπ
Ρίγανη
Αλάτι 
Πιπέρι
+ τυρί, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, κρεμμύδι και ό,τι άλλο επιθυμήσουμε! 
Εκτέλεση 
Ψωμάκια
Σε μια κούπα ρίχνουμε χλιαρό γάλα (το ζεσταίνουμε στο μάτι χωρίς να βράσει) και την μαγιά. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά και δημιουργούμε μια τρύπα στην μέση. Μέσα σε αυτήν ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με τα χεριά προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να ξεκολάει από τα χέρια. Την βγάζουμε από το μπολ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο πιο μαλακή θα γίνει. Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά το φούσκωμα πλάθουμε μπαλάκια σαν την χούφτα μας. Αλείφουμε λίγο γάλα πάνω από τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 1 ώρα. 
Μπιφτέκια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και την φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε αβγό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, και την κέτσαπ. Πλάθουμε μεγάλα αφράτα μπιφτέκια σε μέγεθος ανάλογο του ψωμιού. Πυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνια σε ένα μάτι. Μόλις ζεσταθεί καλά τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Τα ψήνουμε αρκετά καλά (άλλωστε είναι και πολύ αφράτα) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Την τελευταία φορά τοποθετούμε πάνω απλό το μπιφτέκι το τυρί για μισό λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτία και σερβίρουμε στο φρεσκοψημένο ψωμάκι.


1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σε όλη την ομάδα του Gourmedies,

    Συγχαρητήρια για το blog σας! Οι γαστρονομικές σας προτάσεις μας ανοίγουν την όρεξη, τα πιάτα σας φαίνονται πεντανόστιμα! ☺

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 30000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.
    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,
    Απόστολος Ζέρβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή