Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Λαζαράκια

Με παράδοση αιώνων, οι νοικοκυρές κάθε Σάββατο του Λαζάρου ετοίμαζαν από το πρωί μπισκότα σε ανθρώπινο σχήμα. Λόγος για τα περιβόητα και αρωματικά Λαζαράκια που ψήνονται κάθε χρόνο σε φούρνους και σπίτια σε θύμηση της Ανάστασης του Λαζάρου.

Θα χρειαστούμε
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά σόδα
1 κουταλιά κανέλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Εκτέλεση
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα στα χέρια. Προσθέτουμε τη σόδα, την κανέλα και σταδιακά το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μα ούτε να είναι πολύ σκληρή. Πλάθουμε ένα ορθογώνιο σχήμα και πιέζουμε λίγο πιο κάτω και από τις δύο πλευρές για να δημιουργηθεί το κεφάλι. Φτιάχνουμε ένα κορδόνι ζύμης, το περνάμε αρχικά γύρω από το κεφάλι, μετά πίσω και το τελειώνουμε σταυρωτά ώστε να δημιουργηθούν τα χέρια. Τοποθετούμε γαριφαλοκάρφια για μάτια και στόμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 15-20 λεπτά. 

2 σχόλια:

  1. Και δεν είχα συνταγή απο Λαζαράκια!!!!!

    fetoula.blogspot.gr
    mononai.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως μια πολύ καλή συνταγή για Λαζαράκια! Μείνετε συντονισμένη και για τις συνταγές του Πάσχα που έρχονται. Καλό Πάσχα.
      Gourmedies

      Διαγραφή