Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Κρεμ πατισερί με φράουλες

Η συνταγή αυτή ενδείκνυται για τους ανοιξιάτικους μήνες καθώς οι φράουλες βρίσκονται τότε στα καλύτερα τους.Τι καλύτερο λοιπόν από μια αφράτη, βανιλένια κρέμα με φράουλες!

Θα χρειαστούμε 
1 κεσεδάκι φράουλες (περίπου 500 γρ.)
1 αβγό 
3 κρόκους
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
40 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. κρέμα γάλακτος 
1 φασόλι βανίλλιας 
350 γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγύ με ζάχαρη άχνη)

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια (τα σποράκια της) σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν. Παράλληλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Πριν βράσει το μείγμα του γάλακτος ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα των αβγών πάλι μέσα στην κατσαρόλα, η οποία βρίσκεται ακόμα πάνω στο το μάτι, και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Μόλις το μείγμα αρχίσει να δένει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σ΄ ένα επίπεδο σκεύος. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ύστερα το βγάζουμε από το ψυγείο και το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ όπου και το χτυπάμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ. Ξαναβάζουμε την έτοιμη πλέον κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλες 2 ώρες. Σερβίρουμε σε μεγάλο μπολ τοποθετώντας τις φράουλες και πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία! 

               
                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου