Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Χυλοπίτες με κιμά

Τι πιο κλασικό, τι πιο all time classic πιάτο, από τα μακαρόνια με σάλτσα κιμά; Όλοι μπορούμε να ανατρέξουμε με τη μνήμη μας στα παιδικά μας χρόνια, όπου το συγκεκριμένο πιάτο "έπαιζε" στο εβδομαδιαίο μενού, τουλάχιστον μια φορά. Στη συγκεκριμένη συνταγή σας προτείνουμε αντί για τα κλασικά μακαρόνια σπαγγέτι να χρησιμοποιήσετε χωριάτικες χυλοπίτες με πλούσιο χρώμα και άρωμα για μια πιο έντονη γευστική εμπειρία. Απολαύστε το!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Θα χρειαστούμε
400 γρ. xυλοπίτες χωριάτικες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
350 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 ποτήρι του κρασιού λάδι 
Μπαχάρι 
Κανέλα 
Αλάτι 
Πιπέρι


Εκτέλεση 
Βράζουμε τις χυλοπίτες όσο χρόνο επιδεικνύει η συσκευασία. Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τo κρεμμύδι σε μεσαία φωτιά. Σοτάρουμε τον κιμά για 5' ανακατεύοντάς τον συνέχεια. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος του κιμά φροντίζουμε με ένα πιρούνι να πατικώνουμε τον κιμά έτσι ώστε να πάρει την τελική του μορφή. Προσθέτουμε  την ντομάτα, τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 35'. Τέλος σερβίρουμε τη μακαρονάδα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου