Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Ζυμωτό ψωμάκι

 Σε αυτήν την ανάρτηση σας δείχνουμε τον πιο απλό τρόπο για να φτιάξετε ζυμωτό ψωμί!


Θα χρειαστούμε
1 κιλό κίτρινο αλεύρι
10 γρ. μαγιά νωπή
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
2 ποτήρια χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό την μαγιά και το αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Σταδιακά ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια λεία ζύμη. Όση περισότερη ώρα ζυμώνουμε τόσο πιο καλό θα γίνει το ψωμί μας (ελάχιστα ένα τέταρτο). Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει στο μπολ για ένα μισάωρο. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη στα δύο (αν θέλουμε να μας βγεί ένα μεγάλο καρβέλι δεν την χωρίζουμε) και την τοποθετούμε σε δύο ταψάκια (ό,τι σχήμα θέλουμε). Προηγουμένως τα έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι. Σε αυτήν την φάση πρέπει να αφήσουμε τα ταψάκια σκεπασμένα με μια πετσέτα για 1 1/2 ώρα (αν θέλουμε λιγότερο) σε ζεστό μέρος. Τέλος τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Σαν το σπιτικό ψωμάκι δεν υπάρχει!Και το δικό σου φαίνεται πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σχόλια! Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσετε!!

      Διαγραφή