Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Από τη Σμύρνη έρχονται...

Τα κουλουράκια αποτελούν σχεδόν από πάντα συνώνυμο της λέξης Πάσχα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον τα σμυρναίικα. Εδώ σας παραδίδουμε την αυθεντική συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά σε μια πιο "σύγχρονη εκδοχή". Τους προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια , σταγόνες σοκολάτας και τους αλλάζουμε τα φώτα με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας.

Θα χρειαστούμε
1 κουτί φυτίνη μεσαία
2 ποτήρια ζάχαρη 
4 αβγά
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι σουρωμένο
1/2 κούπα κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Αλεύρι Νο2 όσο πάρει
2 κρόκους
χρωματιστά καραμελάκια , σταγόνες σοκολάτας, γαρυφαλοκάρφια



Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας σ' ένα μπολ τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να μετατραπούν σε παχύρρευστη μορφή. Έπειτα ρίχνουμε τα αβγά και την πορτοκαλάδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι εύπλαστη και όχι σκληρή. Σ΄ έναν πάγκο ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη. Σχεδιάζουμε τα κουλουράκια με τα κουπατ. Τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο. Τέλος, τα διακοσμούμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30'. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου