Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Κροκέτες μπακαλιάρου με απαλή σκορδαλιά

Χρόνια Πολλά! Σήμερα έχουμε μια διαφορετική έκδοση του διαχρονικού μπακαλιάρου σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου!



Θα χρειαστούμε
Κροκέτες μπακαλιάρου
550 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι μπύρα
1 κουταλιά λευκό πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Σκορδαλιά
5 φέτες ψωμί τοστ
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση
Κροκέτες μπακαλιάρου
Αφού έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο τον ξεψαχνίζουμε. Δηλαδή το διαλύουμε ώστε να διασπαστεί σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την μπύρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι. Βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά. Με την βοήθεια 2 κουταλιών ρίχνουμε στο λάδι μπαλάκια από το μίγμα μας. Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά περίπου 4 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Σκορδαλιά
Σ' ένα μπολ γεμάτο νερό τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού. Στραγγίζουμε καλά στα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ. Επίσης, ρίχνουμε στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Χτυπάμε καλά για μισό λεπτό και σερβίρουμε. 



Καλή όρεξη!

1 σχόλιο: