Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα

Σας ευχόμαστε ολόθερμα καλή μαγειρική χρονιά! 
Θα χρειαστούμε
1 βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
4 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κιλό αλεύρι up

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βιτάμ και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τον χυμό σε χαμηλή ταχύτητα. ΄Ύστερα, προσθέτουμε και το ξύσμα. Στο έλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 200οC για περίπου 50-60'. Για να είμαστε σίγουροι πως ψήθηκε μπήγουμε ένα μαχαίρι. Άν βγει στεγνό σημαίνει πως είναι έτοιμη. Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και σχηματίζουμε το "2014" με λιωμένη κουβερτούρα.




Καλή χρονιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου