Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Φλογέρες μήλου

'Ένα νόστιμο γλυκάκι ιδανικό για τον απογευματινό καφέ!




Θα χρειαστούμε

Για τη γέμιση
5-6 μεγάλα μήλα
1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
Κανέλα

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη

+ 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
    ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Γέμιση
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τοποθετούμε τα τρίμματα των μήλων σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε τακτικά. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους (περίπου 15'). Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα ανοίγουμε την σφολιάτα και την  κόβουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρά ορθογώνια. Σε αυτά τοποθετούμε λίγη λίγη την γέμιση και τυλίγουμε για να δημιουργηθούν φλογέρες. Στα άκρα πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας ώστε να μην φύγει η γέμιση. Ψήνουμε στους 180οC για  30'.

Σιρόπι
Σ΄ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αφού κρυώσουν οι φλογέρες, περιχύνουμε το σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου