Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα γιουρτιού

Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα! Δοκιμάστε το!

Θα χρειαστούμε
1 κ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μερίδες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
10 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
200 γρ. γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (προαιρετικά)
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Παράλληλα ρίχνουμε και τα μπαχαρικά για κοτόπουλο.  Σοτάρουμε για 10'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνουμε να βράσει για 25' και αλατοπιπερώνουμε. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά το βρασμό. Εάν το κοτόπουλο μας έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά. Παράλληλα ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αφήνουμε να κρυώσει η τηγανιά για 5' και ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου