Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εύκολη τάρτα λεμονιού σε ποτήρι


Θα χρειαστούμε
10 μπισκότα βουτύρου
Για την κρέμα
350 γρ. λέμον κάρντ (το lemon curd είναι μαρμελάδα λεμονιού και την βρίσκουμε στο "Αφοί Βασιλόπουλοι")
300 ml. κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού
Για την ελβετική μαρέγκα
2 ασπράδια αβγών
120 γρ. ζάχαρη χωρισμένη εξίσου σε 2 μέρη
25 νερό

Εκτέλεση
Κρέμα
Αναμιγνύουμε με κυκλικές κινήσεις το λέμον κάρντ με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 15'.
Μαρέγκα
 Εντωμέταξυ ξεκινάμε την παρασκευή της ελβετικής μαρέγκας. Βράζουμε το μισό μέρος της ζάχαρης με το νερό ώσπου η θερμοκρασία να φτάσει τους 124-126οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με το δεύτερο μέρος της ζάχαρης. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Χτυπάμε αρκετά ώσπου ν ασφίξει καλά και να στέκεται στο σύρμα.
Συναρμολόγηση
Σε μικρά ποτήρια (ή σφηνάκια) τρίβουμε μπισκότο ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα 2/3 του ποτήριου με την κρέμα λεμόνι.Τοποθετούμε την μαρέγκα σε κορνέ και γαρνίρουμε το υπόλοιπο μέρος του ποτηριού. Εάν θέλουμε καίμε την μαρέγκα με φλόγιστρο.


Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου